R. K. | 28. 12. 2022, 11:15

V štajerski občini so se vandali znesli nad božično vasjo: enega storilca že odkrili

Facebook/Mitja Horvat/fotomontaža

Novico, da je njihova božična vas uničena, je na Facebooku razkril kar župan občine.

Nepridiprave v občini Duplek je očitno zmotila božična vas, ki so jo tam postavili med prazniki. Da se lokalna zanimivost predčasno poslavlja, je v objavi na Facebooku sporočil kar dupleški župan Mitja Horvat. Med drugim je razkril, da identiteto večine storilcev še ugotavljajo, enega pa so že odkrili.

Iz Horvatove objave je razvidno, da so za uničenje božične vasi v Dupleku najverjetneje krivi mladoletni objestneži. Kot je zapisal, je v postavitvi večina uživala, "žal pa je nekaj zdolgočasenih in nevzgojenih posameznikov uničilo praznično okrasitev". Župan je ob tem zapisal, da ga žalosti dejstvo, da se številni prebivalci občine trudijo, da bi v svojem kraju ponudili čim lepše doživetje, "na drugi strani pa se najdejo posamezniki, ki jim ni mar za tujo lastnino in uničujejo vse, kar jim pride pod roke".

Otroke pozval, naj se javijo sami

"Namesto da bi otroci uživali v drsališču, ki ga lahko brezplačno koristijo, raje podirajo rekvizite in mečejo ter lomijo božične okraske," je zapisal dupleški župan.

V objavi je razkril, da jim je ime enega od storilcev že znano in pozval preostale otroke, naj se javijo sami in poravnajo škodo za okraske. Če tega ne bodo storili, bodo po njegovih besedah posnetek in fotografije predali policiji. Ob tem se je tudi zahvalil vsem občanom, ki so kakorkoli pomagali pri končnem izgledu njihove božične pravljice. "Hvala tistim, ki ste v njej uživali in morda bodo do drugega leta tudi naši vandalčki in njihovi starši spoznali, da se da drugače," je zaključil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol