7. 11. 2023, 13:53 | Vir: STA

Valentin Hajdinjak: "Jasno je, da se nisem z nikomer sestajal in da nisem prejel nobene podkupnine"

Bobo

Valentin Hajdinjak, ki je v ponedeljek odstopil z mesta predsednika uprave Darsa, je zagotovil, da je družbo vodil odgovorno in zakonito, menjavo vodstva pa ocenjuje kot nenavadno.

Kot je dejal, so mu letos večkrat namignili, da bi bilo dobro, da bi se umaknil. "Ker tega nisem storil, je prišlo do medijskega konstrukta," je poudaril.

Hajdinjak je danes v izjavi za javnost pred prostori Darsa v Ljubljani pojasnil, da se je za odstop odločil, ker se v razmerah, ki so nastale po objavi POP TV o domnevnem pobiranju podkupnin za posle z Darsom in sumu kartelnega dogovarjanja pri poslu avtovleke, ni dalo več delati.

Obsodil je po njegovem čudne prakse, ki so se jih v zadnjem obdobju šli predsednik nadzornega sveta Andrej Šušteršič in nekateri člani uprave. "Menjava je bila nenavadna. Če predsednik nadzornega sveta na seji komisije DZ za nadzor javnih financ reče, da upravi zaupa in da uprava dela dobro, potem pa se to čez noč spremeni ... To me čudi," je izpostavil.

Bobo

"Jaz se teh iger ne grem"

Ob menjavi uprave v začetku leta je, kot je dejal, v upravi ostal, ker je družba delala dobro in ker je verjel, da se bo z novimi člani nadzornega sveta in uprave dalo delati dobro in izpeljati številne projekte, ki so pred družbo.

Danes je znova zavrnil vsakršno vpletenost v domnevno podkupovanje in kartelno dogovarjanje v družbi. "Jasno je, da se nisem z nikomer sestajal in da nisem prejel nobene podkupnine," je dejal in zagotovil, da je Dars vodil odgovorno in zakonito. Prepričan je, da bodo to pokazale tudi forenzične revizije, ki se jih, kot pravi, veseli.

"Bojim pa se, da je bil cilj tistih, ki so vse to sproducirali, zgolj eden - da Dars postane plen različnih interesov," je poudaril.

Njegova krivdna razrešitev, ki je bila v ponedeljek na mizi nadzornega sveta, je bila po Hajdinjakovem prepričanju golo izsiljevanje. To bi lahko, kot je poudaril, dokazal tudi na sodišču, a tega ne bo storil. "Jaz se teh iger ne grem," je zatrdil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol