R. K. | 22. 2. 2023, 15:21

Ali poznate ta hitri trik s pametnim telefonom, ki vam bo prihranil veliko časa

Profimedia

Presenetilo vas bo, da je potrebnih le nekaj preprostih korakov.

Ste kdaj pomislili, kako zelo bi vam olajšalo življenje, če bi lahko na svojem pametnem telefonu do priljubljenih spletnih strani dostopali tako, da bi pritisnili ikono na domačem zaslonu, podobno kot to storite za odpiranje aplikacij? Naj vam razkrijemo, da je bližnjico na začetni zaslon vašega pametnega telefona mogoče povsem preprosto dodati - in to le z nekaj kliki.

Uredništvo

Poiščite ikono treh pik

Iskanje priljubljenih spletnih strani s pomočjo brskalnika na mobilnem telefonu je lahko včasih precej zamudno, zato je dodajanje bližnjic do priljubljenih spletnih strani nekaj, kar lahko iskanje olajša večini uporabnikov.

Če na primer želite obiskati Metropolitan.si, lahko spletno stran obiščete le z enim klikom na vašem na vašem pametnem telefonu.

Uredništvo

To storite tako, da v različici spletnega brskalnika Google Chrome odprete spletno stran Metropolitan.si, nato pa pritisnete ikono treh pik, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu zaslona. Odpre se vam meni, kjer izberete možnost 'dodaj na začetni zaslon'

Trik deluje tudi na iPhonih

Naprava vas bo nato vprašala, ali želite namestiti aplikacijo Metropolitan.si. Ko boste potrdili, bo stran v obliki aplikacije dodana na vaš začetni zaslon.

Uredništvo

Pri večini drugih spletnih strani vas bo telefon vprašal le, ali želite stran dodati na začetni zaslon, pri tem pa vam bo ponudil možnost, da sami uredite ime nove nove ikone, ki se bo pojavila na vašem začetnem zaslonu.

Namestitev bližnjice delujejo tako na pametnih napravah z operacijskim sistemom Android kot tudi na Applovih iPhonih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol