J. Z. | 9. 8. 2022, 13:57 | Vir: STA

Velik poklon slovenskemu obmorskemu mestecu: navdušilo je ameriško televizijo

Profimedia

Naši turistični biseri pritegnejo turiste iz celega sveta. Lepota enega od njih je tako navdušila novinarko priljubljene medijske hiše, da ga je primerjala z eno najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu. 

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Na spletni strani CNN Travel, namenjeni ljubiteljem potovanj, je izpostavila, da so te "male Benetke" eno od čudovitih mest na sicer majhni slovenski obali. 

Piran so "razvili Benečani, ki so ga osvojili leta 1283". Gre za "čudovite male Benetke z mogočnim zvonikom, razkošno arhitekturo in ribiškimi čolni, zasidranimi v majhnem pristanišču", je zapisala avtorica prispevka Julia Buckley.

Profimedia

Uvodoma je zapisala, da so Pariz, Rim in Barcelona upravičeno med evropskimi mesti, ki bi jih moral vsakdo obiskati, da pa so sanjska tudi majhna mesta v Evropi s prav tako prelepo arhitekturo in kulturo, a z manjšo gnečo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bartosz Bolewski (@photo_shoot_travel)

Ob Piranu je med najlepša evropska mesta med drugim uvrstila Korčulo na Hrvaškem, Mostar v Bosni in Hercegovini, Anghiari v Italiji, Giethoorn na Nizozemskem, Guimaraes na Portugalskem, Roscoff v Franciji, Navplion v Grčiji, Kenmare na Irskem in Tarnow na Poljskem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.