A. B. | 16. 2. 2023, 17:15

Vemo, kje je bil Pahor, ko je naznanil novega lastnika svoje katrce (ne, ni bil v udobju domačega kavča)

Žiga Živulović jr./BOBO/Instgram/Borut Pahor/fotomontaža

Predsednik je iskreno priznal, da je bilo veliko namišljenih ponudb, novi lastniki pa bodo katrco prevzeli že čez nekaj dni. 

Z nekaj minutno zamudo je nekdanji predsednik države po petnajstih dneh nedavno končno razkril, kdo je lastnik najbolj zaželjene katrce v Sloveniji. Ta je bila prodana za 60.000 evrov družini Fratar iz Dravograda. 

"Trenutek, ko sem včeraj ob 17. uri po našem času v Londonu objavil uraden konec dobrodelne akcije. Prevevali so me občutki iskrene sreče," je zapisal na Instagramu in dodal: "Skoraj triurni tek po Hyde parku in mestu me je hranil z adrenalinom, misli so se komaj umirile," ob tem pa še pripomnil, da mu je bilo "neskončno lepo."

Bodo novi lastniki katrco obdržali?

Poklicali smo enega izmed njenih članov, Aleksandra Fratarja, in ga povprašali, kaj je razlog, da so se odločili za nakup in kakšni so njihovi načrti z avtomobilom nekdanjega predsednika. Za naš portal je zaupal, da jim je bila ob nakupu najpomembnejša dobrodelnost, predvsem zato, ker je šlo za  otroke. 

 Razkril je, da to ni bila njihova prva dobrodelna gesta, ampak so se dobrodelnih dogodkov že večkrat udeležili. "A takrat tega nismo počeli javno."

Ob tem je razkril, da je bil to najvišji znesek, ki so ga do zdaj podariliTako visokega enkratnega zneska še nismo darovali, takrat je šlo bolj za zneske med 10.000 in 15.000 evri. Največkrat bolnišnicam in podobnim ustanovam. A če bi potegnili vse skupaj, bi bila ta številka na koncu precej višja od 60.000 evrov."  

Instagram/Borut Pahor/Twitter/Slavko Bobovnik/fotomontaža

Ob tem je razkril tudi, da avtomobila v družini ne nameravajo obdržati, ampak ga bodo najverjetneje na dražbo dali tudi sami. Če pa bi si Pahor prej zaželel s svojim nekdanjim avtomobilom še kdaj zapeljati, bi mu novi lastniki to dovolili"Pustili bi mu, seveda, da se pelje sam."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol