N. V. | 20. 5. 2023, 13:47

VIDEO: Robert Golob je starejši ženski, ki so jo evakuirali v bivalni zabojnik, dejal, naj si predstavlja, da je v hotelu

STA/Facebook/Občina Šentilj

Sedem družin v občini Šentilj so zaradi zemeljskih plazov premestili v bivalne zabojnike. Obiskal jih je premier in jim dejal, naj si predstavljajo, da so na počitnicah.

Te dni iz občine Šentilj prihajajo grozljive vesti. V ujmi se je sprožilo veliko zemeljskih plazov, plazišča so ogrožala sedem družin, ki so jih evakuirali v bivalne zabojnike za začasne namestitve ogroženih občanov. Posledice zemeljskih plazov poleg gasilcev in drugih služb pomaga odstranjevati tudi vojska.

Premier obiskal ogroženo območje

Predsednik vlade Robert Golob si je včeraj popoldne v družbi spremljevalke Tine Gaber ogledal nekatera območja v občini Šentilj in napovedal pomoč, smo poročali. Govoril je z lokalnimi oblastmi, lokalni pripadniki civilne zaščite, obiskal pa je tudi družine, ki so jih evakuirali v bivalne zabojnike.

Milos Vujinovic/Bobo

Golob je obiskal starejši par, ki jima je plaz poškodoval hišo. Starejša ženska mu je razlagala, da je hvaležna za vso pomoč, ki jo sta jo bila z možem deležna. Opiše, da so jima zelo pomagali sovaščani, hvaležna pa je tudi, da sta se lahko preselila v bivalni zabojnik, na varno.

Milos Vujinovic/Bobo

Presenetil je odgovor premierja. Na njene izraze hvaležnosti je odvrnil: "To je, kot da bi šli v hotel, si mislite. Na počitnice."

Ženska mu je odvrnila: "V hotelu še nisem bila v življenju." Pred pragom bivalnega zabojnika, kamor so jo evakuirali zaradi zemeljskih plazov, ki so ogrožali njeno hišo ter življenje, se je pošalila, da je bo zdaj izkusila ta luksuz.

Odzivi

Na Twitterju so mnogi izrazili razburjenje nad besedami premierja. Zdi se jim, da so bile neprimerne. 

Hotel Metropole Taormina

Hotel Metropole Taormina

Booking

Nekateri so opozorili na dejstvo, da je premier s svojo izbranko Tino Gaber med prvomajskimi počitnicami preživel v enem najdražjih hotelov na Siciliji: v hotelu Metropole Taormina.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol