25. 6. 2022, 08:00

Pričakujte vrtoglave temperature! Želeli si boste le hladne sence

Profimedia

Vremenoslovci napovedujejo zelo vroč konec julija, ki bo postregel z novimi vročinskimi rekordi. Po nekaterih napovedih se lahko temperature povzdignejo celo do 40 stopinj Celzija. 

Glede na napovedi vremenoslovcev in vse višjih temperatur, ki smo jih deležni iz dneva v dan, lahko trdimo, da se je zares začelo poletje. In ne samo to, letošnje poletje nam je že v svojem začetku postreglo z visokimi temperaturami, ki se po ugotovitvah vremenoslovcev še dolgo ne bodo znižale. 

Profimedia

Kakšno vreme lahko pričakujete v soboto? 

Kot napovedujejo na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso), bo sobota predvsem na Primorskem sončna in vroča, medtem ko se bodo drugod že dopoldne oblikovali kopasti oblaki, ki bodo prinesli krajevne plohe in nevihte.

Temperatura se bo povzdignila vse do 26 stopinj Celzija. 

Nedelja bo postregla z vročino

V nedeljo se bo k nam začel širiti vroč in s puščavskim peskom obogaten zrak iznad severne Afrike, napovedujejo na Arso vreme

Vreme bo sončno s popoldanskimi temperaturami nad 30 stopinj Celzija. Le izjemoma se lahko razvije nevihta. 

Profimedia

Prihodnji teden nas čaka vročinski val 

"Če bo vročina pri nas ta konec tedna še kar znosna (pričakujemo popoldanske temperature med 28 in 33 stopinjami), pa vse kaže, da nas bo od ponedeljka naprej zajel kar izrazit vročinski val," napovedujejo vremenoslovci Arsa. 

Arso

K temu prikimajo tudi na Vreme 24/7, kjer so potrdili, da se bo živo srebro po nekaterih napovedih lokalno približalo celo 40 stopinjam Celzija. 

"Tako lahko od ponedeljka pa vse do sobote ali nedelje v večjem delu Slovenije pričakujemo najvišje dnevne temperature med 32 in 37 stopinj Celzija," pojasnjujejo na Arso vreme. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord