R.S. | 28. 7. 2023, 07:00

FOTO: Kaj se dogaja v središču prestolnice? Ljubljančane razganja od radovednosti

Uredništvo

Dela bodo predvidoma trajala do konca leta. 

Mestna občina Ljubljana je na Slovenski cesti pri stičišču s Tomšičevo ulico začela s postavitvijo vodne skulpture. Njen namen je oživitev prostora, ohlajanje mesta in ozaveščanje o okoljskih vrednotah kot o pomenu kakovostne pitne vode.

Uredništvo

Ljubljanska občina je delila, da gre za zahteven projekt, saj izvedba zahteva kompleksnost povezave med geometrijo vodne skulpture, hidravličnimi lastnostmi in prostorom, ki ga omejuje obstoječa infrastruktura.

Uredništvo

Na Fakulteti za strojništvo so izvedli eksperimentalno študijo vodnih curkov za fontano in skladno z rezultati študije so projekt dopolnili. Tako bo nov vodni element, ki bo posebnost v tem prostoru, ustrezal zmagovalni natečajni rešitvi, projektni dokumentaciji in vsem drugim pogojem za izvedbo.

Avtorji skulpture so Primož Boršič, mag. Mojca Kocbek Vimos, Sašo Vrabič in Jan Filipec, projektno dokumentacijo za izvedbo so pripravili P plus arhitekti in Mojca Kocbek Vimos

Uredništvo

Dela v vrednosti okoli 544.000 evrov brez DDV izvaja družba KPL d.o.o., trajala bodo predvidoma do konca leta, odvisno od vremenskih razmer.

Uredništvo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol