Ni. Vu. | 2. 10. 2023, 10:27

Vozil pod vplivom alkohola?! Vplivni slovenski uradnik naj bi že ponudil odstop (znane prve podrobnosti)

Bor Slana/Bobo

Državno tožilstvo Republike Slovenije je pretresel incident, ki več kot očitno ne bo minil brez drastičnih posledic.

Generalnega državnega tožilca Republike Slovenije Draga Šketo naj bi v Mariboru ujeli med vožnjo avtomobila pod vplivom alkohola! Po nekaterih podatkih naj bi v njegovi krvi namerili 0,34 promila alkohola; dovoljenih je 0,24. Zaradi tega naj bi Šketa odstopil z mesta državnega tožilca, poroča N1.

Drago Šketa je bil na omenjeno funkcijo imenovan leta 2017, letos pa so mu mandat podaljšali še za dodatnih šest let. Že pred tem so mu drugi tožilci očitali, da je o domnevnih nepravilnostih v vladi Janeza Janše "zelo molčeč". Prav tako je nanj pritiskal nekdanji premier Janša glede transparentov "smrt janšizmu", ki so jih protestniki nosili na demonstracijah proti vladi. Nekdanji premier je tedaj v pismu od Škete zahteval, naj demonstrante, ki so nosili transparente, privede pred sodišče, češ da bo tožilec neposredno odgovoren, če bo prišlo do žrtev.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Če bo Šketa zares zapustil položaj, bo funkcijo glavne tožilke vsaj začasno bržčas prevzela njegova namestnica Mirjam Kline, ki je bila na položaj imenovana julija letos.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol