N. V. | 30. 12. 2022, 20:42

"Direktorica zdravstvenega doma pred kamerami dajala izjavo o čakalnih vrstah, v čakalnici pa ena oseba. Čakala sem več ur."

Facebook/Nuša Jezeršek

Z nami je spregovorila Slovenka, ki je – milo rečeno – razočarana nad slovenskim zdravstvenim sistemom. Opisala je, kaj se ji je zgodilo: od tega, da njenega moža niso želeli priti iskat z rešilnim avtomobilom, pa do tega, da je kljub prazni čakalnici čakala več ur. Preberite več.

Na Facebooku je zaokrožil zapis Nuše Jezeršek. Opisala je situacijo, ki se ji je pripetila, ko je njen mož potreboval nujno medicinsko pomoč v Zdravstvenem domu Kranj.

Kontaktirali smo jo in jo prosili naj nam dogodek podrobneje pojasni. Namreč v zadnjem mesecu smo slišali več pričevanj o dolgih čakalnih vrstah, pa tudi več urnem čakanju na urgenci.

Jezerškova pa je na Facebook objavila fotografije, ki pričajo o tem, da je bil v čakalnici poleg nje en sam pacient, kljub temu, pa je čakala več ur.

Potreboval rešilca, a ta ni prišel

Njen mož si je na službeni poti poškodoval nogo in ni mogel voziti nazaj domov, reševalci pa po besedah Jezerškove niso želeli ponj, ker njegovo stanje ni bilo življenjsko ogroženo: "Večkrat sva oba, tako mož kot jaz, klicala 112, prosila za prevoz ter obrazložila, v kakšni situaciji je: brez prevoza, denarja in v tujem okolju. Pa je bil odgovor, da to ni njihova stvar in da imajo podobnih klicev vsak dan ogromno."

Zato ga je šla iskati žena, ki je tudi objavila zapis na Facebooku. Odpeljala ga je v Zdravstveni dom Kranj, na oddelek za nujno medicinsko pomoč.

Ko je prišla pred zdravstveni dom je opazila, da tri rešilna vozila počivajo na parkirišču, dva reševalca sta kadila cigareto.

Razburila se je, reševalca pa sta ji odgovorila, da so določena vozila namenjena le za prevoz covid bolnikov in ne za druge.

"V času čakanja ni niti eno reševalno vozilo zapustilo zdravstvenega doma," je povedala za uredništvo portala Metropolitan.si.

Zdravnica dajala izjavo o dolgih čakalnih vrstah, v čakalnici pa nikogar

Za nameček je videla in tudi v dokaz fotografirala, kako je direktorica zdravstvenega doma dajala izjavo za medije o čakalnih vrstah.

Opisala pa je, kako je bilo v čakalnici. Jezerškova pravi, da je v čakalnici bil en sam pacient. Čakala pa je kljub temu nekaj ur.

"Najprej smo čakali eno uro samo za napotnico za odvzem krvi in slikanje – rentgen. Na obisk pri zdravniku po slikanju smo čakali še eno uro. Vsega skupaj smo bili na urgenci tri ure," je dejala. Samo v zadnjem tednu je zaokrožilo več pričevanj o tem, da so ljudje čakali še mnogo dlje, skoraj cel dan

Zaupa nam, da se kljub temu, da je bila prazna čakalnica, ni upala pritožiti nad dolgim čakanjem. Njo in moža je bilo strah, da bi jih zaradi pritožbe pustili čakati še dlje: "Prav tako ga je bilo strah, da bi v primeru pritoževanja on potegnil 'ta kratko' oziroma ne bi bil obravnavan kvalitetno."

Da dogodek komentira, smo prosili Tomaža Bratoža, predstavnika za odnose z javnostmi Zdravstvenega doma Kranj. Klicali smo ga na petkovo popoldne, ko več ni bil v službi, so nam kasneje pojasnili na telefonski centrali. Smo pa na Zdravstveni dom Kranj naslovili tudi elektronsko sporočilo z vprašanji glede dogodka. Ko pojasnilo prejmemo, ga bomo tudi objavili. Spremljajte nas.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ