N. V. | 26. 6. 2023, 07:34

Pred nami je najbolj vroč dan v tem tednu: kakšno bo vreme preostale dni?

Profimedia

 Ne zamudite priložnosti za uživanje v sončnih dneh: ne bo trajalo dolgo.

Danes bo najbolj vroč dan v tednu, marsikje po Sloveniji bo več kot 30 stopinj Celzija. V naslednjih desetih dneh pa nas čaka kar dinamično vreme, na nas pa bosta vplivali vsaj dve vremenski motnji.

Vremenska napoved

Torek in sreda bosta vremensko pestra dneva, saj bomo prišli pod vpliv višinskega ciklona in vremenske fronte, ki bo valovila skozi Srednjo Evropo, na Facebooku sporoča ciklon.si. V torek bodo proti večeru nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo širile od severa proti jugu.

V sredo bo nad nami občutno hladnejši zrak. Padavine bodo ponehale: precej svež dan se obeta z vetrom in šibko burjo na Primorskem. Verjetno bodo kar velike temperaturne razlike med Primorsko in preostalim delom Slovenije. Popoldne bo nastalo še nekaj ploh.

V četrtek bomo prišli pod šibko območje visokega zračnega pritiska, ki pa bo precej hitro oslabelo, temperature bodo spet višje. Od zahoda se nam bo bližala nova atlantska motnja, ki bo konec tedna vplivala na vreme pri nas. Padavine lahko pričakujemo od petka naprej, z glavnino verjetno v soboto.

V prvem julijskem tednu vročine ni pričakovati, v popoldanskem času se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol