A. B. | 18. 11. 2022, 07:34

Vse več državljanov ob dvigu denarja na bankomatu tega pozabi prevzeti

Žiga Živulović jr./BOBO/Profimedia/fotomontaža

Policija opozarja, da so tovrstni primeri izjemno pogosti, velikokrat se zgodi, da se vrnejo in denarja v reži več ni. Bodite previdni! 

Policisti Policijske postaje Idrija so v zadnjem obdobju obravnavali več primerov, ko so občani dvigovali gotovino na bančnih avtomatih, pobrali bančno kartico, pri tem pa v reži  bankomata pozabili vzeti denar in odšli s kraja. Ko so se spomnili in se vrnili do bankomata, gotovine tam ni bilo več.

Opozarjajo, da se v posameznih primerih dogaja, da posamezniki sploh niso opazili oziroma ugotovili, da dvignjene gotovine niso vzeli iz reže bankomata. 

Policija poziva, da jih o tem obvestite 

V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in je kasneje tam ni več, svetujejo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje in svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar. Le tako je lahko njihov primer obravnavan, hkrati pa obstaja večja možnost, da najdejo tatu. 

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Najditelji, ki denarja ne vrnejo, tudi v zapor 

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, opozarjajo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma izročijo policistom na policijski postaji ali o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko.

Bobo

V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol