N. V. | 24. 4. 2022, 22:56

Vzdušje v štabu Gibanja Svoboda: "Gremo plesat!"

Uredništvo

Poglejte, kdo vse je obiskal zmagovalni štab.

V štabu Gibanja Svoboda se veselijo zmage na Volitvah 2022. V njihovem štabu, v Cvetličarni, smo skupaj s predstavniki stranke spremljali štetje glasov – vse od rezultatov vzporednih volitev, pa do neuradne razglasitve zmagovalca.

Veselje ob rezultatih vzporednih volitev 

Veselje v štabu se je pričelo že ob razglasitvi rezultatov vzporednih volitev. Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je za Pop TV in nacionalno televizijo pripravil Inštitut Mediana, je največ glasov na predčasnih volitvah dobil Robert Golob, in sicer 35,8 odstotka glasov oziroma rekordnih 42 sedežev v državnem zboru.

Ob tej razglasitvi je bilo slišati bučen aplavz v štabu, prav tako pa je bilo videti solze na očeh mnogih predstavnikov stranke.

Zmagovalci na odru

Kmalu po razglasitvi zmagovalca vzporednih volitev je sledil govor Marte Kos. Ta je čestitala vsem predstavnikom in jih pozvala na oder, prvič pa se je v štab prek videopovezave oglasil tudi Robert Golob, ki je sicer zaradi okužbe s koronavirusom, doma.

"Naš cilj, da popeljemo državo v svobodo je dosežen. Čestitke vsem," je povedal Robert Golob. "V Slovenijo prišla svoboda," je še poudaril, da je njegova zmaga tudi zmaga za mlade in njihovo prihodnost.

Nato je pozval svoje sodelavce k plesu: "Plešejo na ulicah, dajte plesati še vi, ki ste v Cvetličarni."

Kdo je Svobodi prišel čestitati?

V štabu smo poleg boksarja Dejana Zavca, ki je kandidiral na listi stranke Gibanje Svoboda, srečali tudi druge znane obraze.

Ta se je zahvalil vsakemu Slovencu, ki je za stranko volil, ter povedal, da se "res počuti dobro": "V tem trenutku govorijo bolj čustva kot razum. Ko nekaj vložiš, in vidiš rezultat ... je res vredno vsega truda."

Vprašali smo ga, kaj po delal dan po volitvah, ko se za Slovenijo začne povsem drugo obdobje, zanj pa nova služba: "Ob šestih bom šel v telovadnico, kjer bom do 13.00. Nato pa sledi spoznavanje z novo službo."

Ali ga skrbi, da bo zaradi nove službe imel manj časa za boks? "Vse skupaj je v organizaciji," prične razlagati nekoliko zaskrbljen, a nato zaključi: "Verjamem, da bo čas za vse."

Kot smo poročali, se je oglasil Zoran Janković. "So pred težko nalogo. Državi je treba vrniti demokracijo. Urediti vse težave, ki so zdaj nastale. Verjamem v Roberta Goloba in ekipo, ki jo bo sestavil. Želimo mu vse dobro. Vse je v njegovih rokah. Moral bo imeti dobro ekipo, ki bo dokazala, da z rezultati dela lahko popravi ugled Slovenije na vseh področjih," je povedal.

V štabu pa ni manjkalo niti znanih obraz iz estrade. Oglasil se je tudi pevec Werner.

Uredništvo

Vzdušje

Predstavniki stranke so mladi ljudje, novi obrazi na politični sceni. Že od razglasitve rezultatov vzporednih volitev je bilo vsem v štabu jasno, da so zmagali na Volitvah 2022.

Tako so se veselili ob žlahtni kapljici in se pogovarjali o "boljšem jutri", ki pa bo nastopil že kaj kmalu, ob tem pa bili na voljo za vsa novinarska vprašanja in odzive.

Vzdušje je tako vsekakor bilo zmagoslavno!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.