10. 9. 2022, 13:12 | Vir: STA

Z mejnih prehodov poročajo o dolgih kolonah, kje je najhuje?

Bobo

Čeprav smo že kar nekaj časa v mesecu septembru, so lepo vreme mnogi očitno izkoristili za potovanje k našim južnim sosedom ...

Tudi tokratni konec tedna na slovenskih cestah zaznamujejo gost promet z zastoji in čakalne dobe na mejnih prehodih. Daljši zastoj je tudi pred predorom Karavanke v obe smeri, na avstrijski strani predor občasno zapirajo.

Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas med Razdrtim in Postojno proti Ljubljani, navaja Promet.si. Nastal je zastoj do Razdrtega, zamuda približno 20 minut. Zaradi opazovanja nesreče zastoj nastaja tudi proti Kopru. 

Gost promet na "Gorenjki"

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji trikilometrski zastoj. V prometnoinformacijskem centru voznikom, ki so namenjeni v Kranjsko Goro, svetujejo izvoz Jesenice vzhod. Štirikilometrski zastoj je tudi na avstrijski strani proti Sloveniji, predor občasno zapirajo.

Katerim mejni prehodom se je bolje izogniti?

Na mejnih prehodih se za vstop v državo najdlje čaka na Dragonji, kjer se za vstop v državo čaka najdlje - uro do dve. Do pol ure pa na mejnih prehodih Jelšane, Starod in Sočerga.

Zastoji so tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in priključkom Brezovica iz smeri zahodne in južne ljubljanske obvoznice proti Kopru ter na cesti Šmarje-Koper.

Za izstop iz države pa vozniki na mejnem prehodu Gruškovje čakajo uro do dve, do pol ure pa na Dragonji in Jelšanah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol