P.M. | 10. 9. 2022, 08:46

V hudi nesreči na Hrvaškem več mrtvih, med ponesrečenci tudi tuji državljani

Twitter/Crveni krst Hrvatska/24sata/fotomontaža

V bližini mesta Novska je prišlo do trčenja potniškega in tovornega vlaka, ki je bil v mirovanju.

Na Hrvaškem se je zgodila huda nesreča, v katero sta bila udeležena potniški in tovorni vlak. Po prvih informacijah je potniški vlak trčil v tovornega, ki je miroval. Nesreča je zahtevala tri življenja, med ponesrečenci naj bi bili tudi tuji državljani, poroča 24sata, informacije o identiteti umrlih zaenkrat še nise znane. Skupno naj bi bilo v nesreči ranjenih 11 ljudi, vendar pa nihče ni več v življenjski nevarnosti, še poročajo hrvaški mediji.

Hrvaški Rdeči križ je na Twitterju objavil fotografije s kraja dogodka in navedel, da se lahko svojci za več informacij o poškodovanih v trčenju obrnejo tudi na njih.

Po besedah glavnega preiskovalca iz Agencije za preiskavo nesreč v zračnem, železniškem in pomorskem prometu Tomislava Antuna Biberja potniški vlak, ki je bil na poti od Vinkovcev do Novske, morda ni upošteval “stop” signalizacije. 

Bobo

Preiskava je v teku

Ko se je potniški vlak zaletel v stoječi tovorni vlak, je prišlo do silovitega trka, po katerem so se potniški vagoni iztirili. Zaradi tega še vedno dopuščajo možnost, da je število ponesrečencev še višje, saj so bili nekateri deli vlaka po nesreči oddaljeni od proge.

Hrvaški premier Andrej Plenković je izrazil sožalje družinam umrlih in obžalovanje zaradi tragičnega dogodka. Železniški promet na tem delu proge je ustavljen.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord