P.M. | 14. 10. 2022, 15:53

Z objavo o posvojitvah otrok sprožil polemiko: "Ljubeče okolje naj bo edino merilo"

Profimedia

Gre za pri nas izjemno aktualno tematiko, saj je ustavno sodišče državnemu zboru naložilo odpravo določbe, ki istospolnim parom onemogoča posvojitev. 

Državni zbor je z 48 glasovi za in 29 proti že sprejel spremembe družinskega zakonika in odprl pot, ki bi istospolnima partnerjema v partnerski zvezi omogočile, da skupaj posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca. A je že kmalu po tem državni svet izglasoval odložilni veto na spremembe družinskega zakonika, kar pomeni, da bo moral DZ o spremembi družinskega zakonika ponovno odločati

Predlagatelji veta: "Kršen je 53. člen ustave"

Po mnenju predlagateljev odložilnega veta se s sprejeto ureditvijo krši 53. člen Ustave, skladno s katerim država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke, mladino in ustvarja za to varstvo potrebne razmere.

Po potrditvi odložilnega veta na spremembo družinskega zakonika se je na družbenih omrežjih oglasil nekdanji novinar Denis Oštir, mnogim zelo dobro poznani tviteraš Kričač. "Malo perspektive o grožnji otrokom, ki jih bodo kradli in preprodajali grozni geji in lezbijke," je začel svoj zapis, ki mu je priložil tudi tabelo števila posvojitev otrok pri nas v letu 2020 in lani.

V objavi je naslovil tudi mnenja nekaterih, da gre pri posvojitvah otrok za množično razprodajo.

V Sloveniji letno posvojimo med 30 in 50 otrok

Kot prikazuje statistika, je bilo lani v Sloveniji skupno 40 posvojitev, "kar je precej več, kot leto prej. Od tega 23 iz tujine,17 torej iz Slovenije," zapiše Oštir. Razvidno je tudi, da je bilo 7 takšnih, kjer je posvajal partner biološkega starša in 3 samske posvojitve.

"Govorimo torej o sedmih nesrečnih otrocih, ki potrebujejo ljubečo družino in ki so jih posvojili pari."

Profimedia

V nadaljevanju še doda, da je to vsaka dva meseca en par in se vpraša: "Kje je tu možnost za množično razprodajo in kupovanje otrok kot na tržnici, ki bo razgrajevalo jedro naše družbe in družbenega ustroja. Jaz je ne vidim," je bil odločen. Zaradi zapisa je bil deležen tudi ostrih komentarjev, eden je avtorju sporočil: "Če bi bil eden med njimi vaš otrok, bi imeli drugačno mnenje."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol