25. 5. 2022, 12:25 | Vir: STA

Pozor! Udarila bo toča: kje bo najhuje?

Profimedia

Po sončnem in toplem začetku tedna so vremenske napovedi v nadaljevanju tedna veliko bolj pestre, kje bo najhuje? 

Agencija RS za okolje (Arso) je za severovzhod države izdala oranžno vremensko opozorilo za popoldne, zvečer in ponoči. Na tem območju so zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi

Bobo

 V severovzhodni Sloveniji so zelo verjetna neurja s točo, sunki vetra in nalivi.

Medtem ko je Arso za danes popoldne, večer in noč na četrtek za severovzhodno Slovenijo prižgal oranžen alarm, je za vse druge dele države prižgan rumeni.

Huda ura na Štajerskem in v Prekmurju

V severni polovici države bodo popoldan nastale posamezne plohe in predvsem nevihte. Največja verjetnost za nastanek neviht bo na Štajerskem in v Prekmurju.

"Nevihtne celice bodo potovale v smeri proti severovzhodu/vzhodu. V smeri Podravja, Prlekije in Prekmurja se bodo nevihte predvidoma krepile," so zapisali na portalu neurje.si.

Neurja lahko spremljajo silovit nevihtni piš, močni nalivi in debelejša toča. Predvsem v Prekmurju je možen razvoj superceličnih neviht, ki bodo nato potovale v smeri Madžarske in severovzhoda Hrvaške. 

Drugod po državi bo možnost nastanka neviht manjša, a kakšna ploha ali nevihta ni izključena. V jugozahodni in južni Sloveniji bo ostalo suho

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord