3. 10. 2022, 12:00 | Vir: STA

Zadnje podrobnosti o mladoletnem napadalcu z nožem, ki je hudo poškodoval 15-letnika

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Slovenijo še vedno pretresa krvavi napad, do katerega je ta konec tedna prišlo na območju mariborskega Kulturnega centra (KC) Pekarna.

Mladoletnika, ki je v petek zvečer v Mariboru z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj odredil pripor, so potrdili na mariborskem okrožnem sodišču in Policijski upravi Maribor.

Mladoletnik je v petek zvečer v mestni četrti Magdalena z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, nato pa pobegnil s kraja dogodka. V spremstvu staršev se je kasneje oglasil na policiji, kjer so mu policisti odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Profimedia

Stanje žrtve je še vedno resno

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, na policiji dodatnih informacij o dogodku za zdaj ne morejo posredovati.

Po besedah predstavnice za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor Anite Kovačič Čelofiga je zdravstveno stanje napadenega še vedno resno.

Napad 15-letnega fanta na dve leti starejšega se je zgodil v parku na območju Kulturnega centra (KC) Pekarna, iz javnega pisma očeta žrtve pa izhaja, da je dogodku botroval spor zaradi telefona.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ