R. K. | 7. 9. 2022, 11:46 | Vir: STA

Zakaj je počilo med ministrom za zdravje in generalnim direktorjem ljubljanskega UKC?

Facebook/UKC LJ/Daniel Novakovič/STA/fotomontaža

Minister je na vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra že pred tedni naslovil številne očitke. Zdaj so se odzvali tudi v UKC.

Generalni direktor UKC Ljubljana Jože Golobič je danes odstopil, odločitve pa ne komentira. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je Golobiča k odstopu pozval 23. avgusta in mu zanj dal 14 dni časa. Golobič je po ministrovem pozivu zapisal, da ne vidi razlogov za odstop, ministrov poziv pa dojema kot politično potezo.

Minister je vodstvu Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana očital slabe poslovne rezultate in številne zamujene roke, poleg tega pa so bili na ministrstvu kritični tudi do podaljševanja čakalnih dob.

Daniel Novakovič/STA

Golobič izpostavil problematiko pogostih menjav direktorjev

V dopisu ministru, predsedniku vlade in članom sveta UKC je Golobič ob pozivu ministra poudaril, da medijsko polemiziranje še nikoli ni in tudi tokrat ne bo rešilo stanja v slovenskem zdravstvu.

Ljubljanski UKC je po njegovih navedbah ogromen, kompleksen sistem, ki je hkrati tudi krhek. Izpostavil je pomen kontinuitete vodenja in spomnil, da so se v zadnjih sedmih letih direktorji menjavali na približno leto in pol, kar onemogoča kakršno koli dolgoročno načrtovanje in izvajanje zastavljenih ciljev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.