23. 8. 2022, 13:14 | Vir: STA

Zdravstveni minister zahteval odstop vodilnega UKC Ljubljana: "Podatki so izjemno slabi"

Bobo/fotomontaža

Danijel Bešiča Loredan je zgrožen nad razmerami v največji slovenski zdravstveni ustanovi. Zato je odločen, da mora priti do velike spremembe v vodstvu.

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana ne uživa več podpore ministrstva za zdravje. Po mnenju ministra Danijela Bešiča Loredana bi generalni direktor osrednje slovenske bolnišnice Jože Golobič moral takoj odstopiti in prevzeti odgovornost.

Med glavnimi očitki vodstvu so slabi poslovni rezultati in številni zamujeni roki

Bobo


 
"Podatki so izjemno slabi. Upravljanje in vodenje največje zdravstvene ustanove je po moji oceni in tudi po oceni predsednika vlade izpod kritike. Naša odgovornost je, da tukaj na tem mestu odreagiramo," je na novinarski konferenci poudaril minister.

Postavil dvotedenski rok 

Kot je pojasnil, je zdaj na potezi svet zavoda. Z vsem je seznanjena tudi nova predsednica sveta bolnišnice Irma Gubanec. Minister meni, da bo v naslednjih 14 dneh "potegnjena poteza, taka kot mora biti".

Za zdaj imena, ki bi ga postavili na čelo ljubljanskega UKC, še nimajo, je minister pojasnil v odgovoru na novinarsko vprašanje.

Bobo

Golobič je vodenje ljubljanskega UKC s polnim mandatom prevzel lani v začetku decembra.

Pred tem je bolnišnico slabo leto vodil kot vršilec dolžnosti, potem ko je nekdanji direktor Janez Poklukar prevzel vodenje zdravstvenega resorja v času vlade Janeza Janše.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel