J. Z. | 10. 11. 2022, 11:34

Zakonca Pirc Musar naj bi zamolčala 7 milijonov evrov v projektu, povezanem z Jankovićem

Aleksandra Saša Prelesnik

Kandidatka za predsednico države in njen mož pri predstavitvi svojega premoženja menda nista razkrila vsega. Prikrila naj bi lastništvo velikega zemljišča na Šmartinski cesti, ki je vredno več milijonov evrov. 

Premoženje kandidatke za predsednico Republike Slovenije Nataše Pirc Musar in njenega soproga Aleša Musarja znova dviguje prah. Po poročanju spletnega portala Požareport sta pri predstavitvi njunega premoženja prikrila pet parcel v skupni izmeri 35.923 kvadratnih metrov, ki so trenutno namenjene industrijski dejavnosti in so bile na prodaj, v prihodnje pa bodo po načrtih del širšega Partnerstva Šmartinka.

Projekt nastaja v sodelovanju z ljubljansko mestno občino, ki jo vodi Zoran Janković, in BTC, ki ga vodi Jože Mermal. Postopek prodaje zemljišč je, kot poroča omenjeni portal, trenutno ustavljen, razlogi za to pa niso znani.

Gre za območje nekdanje največje industrijske cone, ki bo v prihodnje postalo cona trgovinskih, poslovnih in prostočasnih dejavnosti. Tega želijo, kot so zapisali na spletni strani projekta, s celovito regeneracijo preoblikovati v t. i. novo mestno cono mešane rabe, ki bo vključevala prostor za družbene dejavnosti, stanovanja in trgovine.

Na predstavitveni spletni strani kandidatke za predsednico je navedeno njeno premoženje in premoženje njenega soproga. Tam piše, da naj bi imel Musar samo 10 tisoč evrov prihrankov, a to po poročanju Požareporta ne drži.

Aleksandra Saša Prelesnik

Pri navajanju podjetij in kapitalskih udeležb v drugih podjetjih naj bi "pozabili" nemško družbo Aulon, solastnico podjetja, ki je povezano z omenjenimi nepremičninami. Prav tako naj bi bila netočna informacija, da je družba Aulon, skupaj z Rusko dačo, knjigovodsko ocenjena na 2,095 milijona evrov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol