R.S. | 7. 11. 2022, 20:45 | Vir: STA

Zamenjava identitet v celjski bolnišnici: razrešili oba direktorja

Bobo

Svet zavoda celjske bolnišnice je razrešil direktorja Svetelška in Vindišarja. Kdo ju bo nadomestil? 

Svet zavoda celjske bolnišnice je zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov razrešil direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja.

Namesto Svetelška so svetniki kot vršilca dolžnosti direktorja imenovali Dragana Kovačića, Vindišarja pa bo kot vršilec dolžnosti nasledil Radko Komadina.

Kovačić, sicer predstojnik kardiološkega oddelka celjske bolnišnice, in Komadina bosta bolnišnico vodila pol leta oz. do imenovanja novih direktorjev, so sporočili iz celjske bolnišnice.

Bobo

Kovačić je že bil vršilec dolžnosti direktorja celjske bolnišnice, in sicer po razrešitvi Marjana Ferjanca z mesta direktorja januarja leta 2018. To funkcijo pa je potem opravljal do februarja leta 2018, ko je bila na položaj direktorice imenovana Margareta Guček Zakošek.

Ko je ljubljansko višje delovno sodišče oktobra leta 2020 razveljavil sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico bolnišnice iz februarja leta 2018, je svet zavoda bolnišnice Kovačića ponovno imenoval za vršilca dolžnosti direktorja in je to funkcijo opravljal do februarja leta 2021. Potem je vodenje bolnišnice ponovno prevzela Guček Zakoškova.

Tudi Komadina je bil v preteklosti že vršilec dolžnosti strokovnega direktorja celjske bolnišnice, in sicer marca lani, ko je bil Vindišar imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje. Komadina je na tej funkciji ostal do februarja letos, ko je bil Vindišar ponovno imenoval za strokovnega direktorja celjske bolnišnice.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.