3. 10. 2023, 19:08 | Vir: STA

Zamenjava kmetijske ministrice: Goloba o razlogih ni spraševala, rekla pa mu je ...

Žiga Živulovič jr./Bobo

Za Radio Slovenija je Irena Šinko povedala, da je imela zjutraj pogovor s premierjem.

Imenovanje nove ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel naj ne bi bila edina menjava v ministrski ekipi, do katere bi lahko v naslednjih tednih prišlo. Kot je neuradno izvedela STA, naj bi se pripravljal razhod z ministrom za naravne vire in prostor Urošem Brežanom ter kmetijsko ministrico Ireno Šinko. Da se obeta njun odhod, je več med seboj nepovezanih virov potrdilo tudi za časnik Večer.

Za Radio Slovenija je ministrica Šinko povedala, da je imela zjutraj pogovor z Golobom. Ta ji je povedal, da se bosta razšla, je njene besede na omrežju X, nekdanjem Twitterju, povzel novinar Tomaž Celestina. Irena Šinko je za nacionalni radio povedala še, da Goloba o razlogih za razhod ni spraševala, je pa dejala, da odstopne izjave ne bo pisala in da naj jo pač razreši DZ, ki jo je tudi imenoval.

Irena Šinko naj bi se že v kratkem poslovila s položaja kmetijske ministrice.

Irena Šinko naj bi se že v kratkem poslovila s položaja kmetijske ministrice.

Žiga Živulovič jr./Bobo

O razlogih za njen odhod se s predsednikom vlade nista pogovarjala, je dodala. Po neuradnih informacijah pa naj bi ministrici v koaliciji očitali neučinkovito delo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Pri Brežanu pa naj bi bila težava predvsem v prepočasnih postopkih pri izvedbi sanacijskih ukrepov po nedavnih ujmah.

MInister Uroš Brežan naj bi bil prav tako v odhajanju.

MInister Uroš Brežan naj bi bil prav tako v odhajanju.

Bobo

Na tem resorju naj bi si želeli nekoga bolj odločnega. Da je obnova po ujmi daleč od optimalne, je bil tudi eden od očitkov, ki jih je danes izpostavil prvak SDS Janez Janša na družbenem omrežju X, ko je napovedal interpelacijo ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik.

Tako Ajanović Hovnik kot Šinko in Brežan so sicer ministri iz kvote Gibanja Svoboda. Enako velja za vodenje ministrstva za zdravje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord