A. B. | 30. 9. 2022, 20:46 | Vir: STA

Uslužbenka zavoda je moškemu ukradla skoraj 20.000 evrov, a to še ni vse

Profimedia

Bodite pozorni, kam in kako hranite svoje dostopne podatke bančnih kartic!

Policisti so zaključili preiskavo tatvine in prijeli 31-letno osumljenko iz okolice Ptuja, ki je kot zaposlena v enem izmed zavodov na območju Slovenske Bistrice uporabniku odtujila bančno kartico

Bančni kartici je bila priložena številka PIN, zaradi česar mu je lahko iz bančnega računa ukradla skoraj 20.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so v sklopu hišne preiskave zasegli manjši del ukradenega denarja in manjšo količino konoplje, zoper osumljenko pa so podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Vse pogostejša tudi lažna elektronska sporočila

Med uporabniki spleta ponovno krožijo lažna elektronska sporočila, ki prejemnike obtožujejo hudih kršitev v povezavi s pedofilijo, otroško pornografijo, ekshibicionizmom. Storilci na dopisih običajno zlorabijo znake Europola, Interpola, slovenske policije in ministrstev ter imena vodstvenih delavcev policije.

Slovenska policija/Profimedia/fotomontaža

Po vsej verjetnosti je bilo sporočilo poslano na večje število naslovnikov z namenom vzpostavitve kontakta in v nadaljevanju izsiljevanja za denar.

Policisti opozarjajo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov.

Če ste prejeli takšno elektronsko sporočilo, vam Slovenska policija predlaga, da ga obravnavate kot vsako drugo neželeno pošto, se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ