19. 4. 2023, 17:31 | Vir: STA

Zaradi afere v zdravstvu odpustili očeta znane televizijske voditeljice

Profimedia/fotomontaža

Naj bi bil kriv korupcije, o kateri se je v zadnjem mesecu veliko govorilo.

Pristojni za pripravo razpisa za nakup 16 naprav za magnetno resonanco Smiljan Mekicar, oče priljubljene televizijske voditeljice Melani Mekicar, je prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi. Mekicar je informacijo potrdil, zatrdil je, da ni kriv, in napovedal, da bo sklep o odpovedi delovnega razmerja na ministrstvu za zdravje izpodbijal.

STA

Urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, ki ga vodi Aleš Šabeder, Mekicarju očita kršitve delovnopravne in kazenske zakonodaje ter pogodbe o zaposlitvi. Mekicar se je zaradi očitkov zagovarjal pri delodajalcu, a ga ni prepričal.

Spomnimo ...

Skoraj 40-milijonski nakup aparatur za magnetno resonanco je ministrstvo ustavilo konec marca, in sicer zaradi domnevnega favoriziranja enega od dobaviteljev medicinske opreme pri pripravi javnega naročila, smo poročali. Urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu je zaradi tega že marca obvestil Nacionalni preiskovalni urad in Komisijo za preprečevanja korupcije o sumu storitve kaznivih dejanj, pozneje so uvedli tudi postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi, v katerem se je Mekicar lahko opredelil do očitkov.

Medtem je ministrstvo za zdravje že objavilo novo javno naročilo za 16 naprav za magnetnoresonančno slikanje. Predmet javnega naročila je 11 magnetnoresonančnih tomografov jakosti 1,5 tesla in pet magnetnoresonančnih tomografov jakosti 3,0 tesla. Naročanje poteka v dveh fazah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord