P.M. | 4. 7. 2023, 12:15

Nad Ljubljano se je odprlo nebo: zalilo je orkester, predstava se je končala, bodo obiskovalcem vrnili denar?

Borut Živulovič/Bobo/Twitter/Uporabna stran/fotomontaža

Sinočnji naliv ni prizanašal niti gostujoči broadwayski uspešnici v naši prestolnici.

Slavna romantična Disneyjeva zgodba o Lepotici in Zveri, kjer ljubezen premaga čarovnijo, je ravno v začetku tega tedna doživela svojo prvo uprizoritev na 71. Festivalu Ljubljana. Oziroma, ta naj bi bila v ponedeljek zvečer premierno uprizorjena na odru Poletnega gledališča Križank, a je gostujočemu Zagrebškemu mestnemu gledališču Komedija prvo izvedbo od skupno štirih pri nas preprečil močan dež.

Po polurni zamudi, ko se je predstava končno le začela, je dež najprej zalil del orkestra pod odrsko streho. Ker je padalo in padalo, dežju pa ni bilo videti konca, je orkester že kmalu popolnoma zalilo. Kot nam je povedala bralka, ki je bila tam, "smo bili popolnoma premočeni tudi obiskovalci predstave, ker je obstajala nevarnost stika vode in elektrike, je bila po 15 minutah uprizoritev prekinjena".

Kot so na svoji spletni strani obiskovalce sinočnjega muzikala obvestili organizatorji, lahko vstopnice zamenjajo za katero od drugih ponovitev 4., 6. in 7. julija. Ker bo orkester v navedenih terminih igral v orkestrski jami, bodo predstave lahko izvedene v celoti tudi v primeru ponovnega slabega vremena, so poudarili.

Lepotica in zver v režiji Lea Mujića.

Lepotica in zver v režiji Lea Mujića.

Festival Ljubljana

"V primeru, da vam nobeden od navedenih terminov naslednjih ljubljanskih uprizoritev ne bi ustrezal, ste upravičeni do vračila kupnine. Kupce, ki so kupili vstopnice pri blagajni Križank, prosimo, da se oglasijo osebno in s seboj prinesejo originalne vstopnice ter račun," so še zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol