16. 6. 2022, 20:00

Zaradi močnega vetra prišlo do obsežne intervencije na območju Domžal

Bobo

Od tam poročajo o številnih vremenskih nevšečnostih, kaj se je zgodilo?

Močan veter, ki se je razbesnel nad območjem, je podrl drevo na cesti med Sp. in Zg. Brezovico pri Dobu ter v Rafolčah. V obeh primerih sta padli drevesi zaprli cesti, poroča Domžalec.si.

Padlo drevo so začeli takoj razžagovati in odstranjevati tamkajšnji krajani ter gasilci CZR Domžale in PGD Žeje-Sveta Trojica.

Po besedah Janija Jeraja, vodje I. izmene CZR Domžale, je intervencija potekala hitro tudi po zaslugi krajanov, ki so se takoj odzvali, saj je padlo drevo cestišče zaprlo za ves promet.

Domžalec.si

Drevo je padlo tudi v Rafolčah

Domžalec.si poroča tudi, da je veter podrl drevo tudi v Rafolčah, ki je padlo čez cesto in jo zaprlo. Na kraju so posredovali gasilci PGD Prevoje, ki so razžagali in odstranili drevo.

Prav tako so očistili bližnji prepust, ki ni dobro odvajal meteorne vode.

Profimedia

Kje vse je divjalo neurje?

Močno neurje je zajelo območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Viharni veter je divjal tudi nad območjem Maribora.

Fotografija je nastala v bližini letališča E. Rusjana Maribor.

Veter pa je podrl več 100 dreves, odkril nekaj streh stanovanjskih, gospodarskih objektov in streho podjetja ter poškodoval pokrov dimnika. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt.

Sprožil se je tudi plaz, in sicer v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem, so še sporočili s centra za obveščanje.