R. K. | 6. 4. 2023, 11:42

Zaradi velike gneče se med prazniki raje izognite slovenskim cestam (vemo, kje bo najhuje)

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Poleg velikonočnih praznikov se ta vikend začenjajo tudi šolske počitnice v Nemčiji, kar bo slovenske ceste še dodatno obremenilo.

Velikonočne praznike praznujemo v večjem delu Evrope, zaradi česar je ta konec tedna na slovenskih cestah pričakovati močno povečan promet. Največja obremenitev bo na primorski avtocesti, gostejši promet pa so zaznali že pred prazničnim vikendom, opozarja prometnoinformacijski center.

Valter Leban /Bobo

Med vikendom omejitev tovornih vozil

Precej gostejši promet je že danes pričakovati na primorski avtocesti iz Istre proti Ljubljani in naprej proti Štajerski ter od Avstrije proti Ljubljani in naprej proti Hrvaški, bolj obremenjeni pa bodo tudi ljubljanski obroč in mestne vpadnice. Na čas potovanja lahko še dodatno vpliva čas prometnih konic in zgostitev na območjih, kjer so zapore zaradi dela na cesti. Gnečo v obe smeri lahko povzročijo tudi pripravljalna dela na gorenjski avtocesti med galerijo Moste in Podtaborom ter na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem, piše N1

V prihajajočem vikendu bodo občasno veljale tudi omejitve tovornega prometa, zato bo v času brez omejitev na cestah povečano tudi število tovornih vozil, opozarja prometnoinformacijski center. Omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton bo po navedbah prometnoinformacijskega centra veljala v petek med 14. in 22. uro, v nedeljo med 8. in 22. uro in v ponedeljek med 8. in 22. uro. V soboto prepovedi za tovorna vozila ne bo, so zapisali na svoji spletni strani.

Nekateri odseki že danes bolj obremenjeni

V jutranji prometni konici ponekod do zastojev prihaja že danes. Gost promet je na cestah v mestna središča in na mestnih obvoznicah, predvsem na ljubljanski obvoznici in vpadnicah, ki vodijo v Ljubljano. Prometno informacijski center poroča o zastojih na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani ter na ljubljanski obvoznici od Viča proti Kozarjam. Promet je zaradi prometne nesreče na izvozu Mirna Peč iz smeri Ljubljane oviran tudi na dolenjski avtocesti.

Na dolenjski avtocesti na uvozu Novo mesto zahod proti Ljubljani ter štajerski avtocesti pred Slovenskimi Konjicami proti Mariboru pa promet ovira okvarjeno vozilo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol