19. 4. 2023, 22:40 | Vir: STA

Zaslužil si je: poglejte, kdo je postal dobrotnik leta (VIDEO)

arhiv: Jurij Juhant

Predan je skoraj sto bitjem, ki nimajo svojega doma.

Na dogodku Ljudje odprtih rok, ki ga organizira revija Naša Žena, so v Narodni galeriji 29. leto zapovrstjo podelili naziv Dobrotnik leta 2022. Ta je pripadel Juriju Juhantu, ki že deset let skupaj z ženo skrbi za zavetišče za zapuščene živali Horjul.

Juhant je vsak dan v letu predan skoraj sto bitjem, ki nimajo svojega doma ali pa so v zavetišču pristala iz drugih razlogov. "Njegov očiten čut za živali je nalezljiv, zato ga ljudje tako radi spremljajo na družbenih omrežjih, kjer redno objavlja utrinke svojega vsakdana, med katerimi izstopajo filmčki o neverjetni vezi med njim in varovanci zavetišča," so zapisali.

Nagrajencu je nagrado podelil minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, ki je dejal, da nas dobrotniki opomnijo, da navkljub vsem izzivom zmoremo biti ljudje in da so dobrota, solidarnost in skupnost nekaj dobrega, so dodali.

Izbor Dobrontnika leta 2022

Letos je revija Naša Žena k sodelovanju povabila tudi bralce časopisov Dolenjski list, Štajerski tednik, Celjski tednik, Naš čas, Primorske novice, Novice Svet 24 in Vestnik. Skupaj so izbrali 49 tistih, ki so si s svojo dobrodelnostjo zaslužili omembo teh medijih. Po regijskem glasovanju pa so bralci na nacionalno glasovanje poslali sedem tistih, ki so jih najbolj ganili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord