N. V. | 7. 6. 2023, 10:17

Že imate načrte ob koncu tedna? Pazite, da vam jo ne zagode vreme

Profimedia

Kaj pravijo vremenoslovci, kakšna bo vremenska napoved?

Te dni smo priča poznopomladanskemu tipu vremena z nestabilnim ozračjem. Ta teden se je začel deževno, šele danes je nekoliko bolj jasno.

A ne za dolgo: že popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje.

Kakšno bo vreme zadnje dni v tednu?

V petek bo dopoldne delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinje celzija.

V petek, soboto in nedeljo se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne.

Profimedia

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku naslednjega tedna. Deloma sončno bo s popoldanskimi krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija.

Kako bo v sosednjih pokrajinah?

Ob severnem Jadranu bo povečini sončno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo jutri pogostejše.