28. 2. 2024, 10:02 | Vir: STA

Že načrtujete vikend izlet? Vremenoslovci napovedujejo ...

Profimedia

Danes bo pretežno oblačno in večinoma suho.

Danes bo pretežno oblačno in večinoma suho, le v zahodni in južni Sloveniji bo dopoldne še možen rahel dež. Popoldne se bo oblačnost ponekod trgala. Zvečer bo na Primorskem spet zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, v alpskih dolinah okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo večinoma oblačno. Na vzhodu bo suho, drugod pa bo občasno lahko rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 9, ob morju 12, v alpskih dolinah okoli 2, najvišje dnevne od 8 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Profimedia

V petek bo oblačno. Dopoldne bo dež od juga zajel vso Slovenijo in se popoldne umikal proti severu. V soboto bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale manjše krajevne padavine.

Pri sosedih bo danes pretežno oblačno. V krajih zahodno od nas bo sprva še rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. V četrtek bo večinoma oblačno, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Burja ob severnem Jadranu se bo nekoliko okrepila.

Danes in v četrtek bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen, pojavljala se bo nerazpoloženost, zmanjšana delovna storilnost in težave z zbranostjo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol