STA/M.P. | 11. 12. 2022, 19:15

Skupinski prevoz na delo v Ljubljano postaja resničnost: prve mesece bo brezplačen

Simbolična fotografija.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Storitev bo poleg ostalega pripomogla tudi k zmanjšanju cestnih zastojev. Ste med bodočimi potniki tudi vi?

Storitev bodo lahko koristili vsi, ki na delo na območje BTC in UKC potujejo iz Kranja, Kamnika, Radomelj, Mengša, Domžal, Komende ali Trzina. Tri mesece, od začetka februarja do konca aprila, bodo skupinski prevozi brezplačni.

Projekt naslavlja dnevne vozače na delo

V Ljubljano se vsakodnevno pripelje več kot 120.000 ljudi, zastoji na vpadnicah pa so že vsakodnevnica.  Zato bo Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije skupaj še z nekaterimi organizacijami začela izvajati projekt SmartMOVE. Z njim želijo po besedah direktorice Lilijane Madjar okrepiti trajnostno mobilnost.

V sklopu projekta bo od 01. februarja do 30. aprila 2023 zaživel pilotni brezplačni organiziran skupinski prevoz na območji UKC Ljubljana in BTC.

Podjetje GoOpti je kot partner projekta razvilo dinamično platformo za rezervacijo prevoza na delo www.goopti.com/gremoskupaj

Bobo

Prijava in zbirne točke?

Zbirne točke v krajih bodo določili v skladu s prijavami, ki bodo prispele do 20.januarja 2023, naknadno pa bo moč prisesti na prevoz na že obstoječih relacijah.

Potniki bodo imeli 30-minutno časovno okno, v katerem jih bodo pobirali. Dan pred odhodom bodo dobili sporočilo sms s točno uro odhoda. 

Izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj pri BTC Miha Mermal je o projektu povedal: "Na območju BTC je zaposlenih preko 3000 ljudi, ki se na delo vozijo z različnih koncev Slovenije. Prav njim želimo ponuditi nove možnosti prevoza."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ