R.S. | 28. 9. 2022, 10:26

Imate dovolj denarja? Toliko boste odšteli za najcenejše stanovanje v Spektri

Instagram/spektra_stanovanja_siska

Dela za zdaj potekajo po načrtih, objekt naj bi končali čez približno leto dni. Do zdaj so prodali 55 odstotkov stanovanj. 

V Šiški se razvija stanovanjsko-poslovni kompleks Spektra. Stanovanjsko-poslovni objekt Spektra gradi investicijska družba Spektra Invest

Gre za najvišjo stanovanjsko stavbo v Sloveniji, stolpnici sta visoki 85 metrov. Do zdaj so prodali 55 odstotkov stanovanj oziroma okoli 114 od skupaj 208 stanovanjskih enot, poročajo Finance. Večino stanovanj naj bi kupili za lastno bivanje, investicijskih nakupov je zelo malo. 

Najcenejše in najdražje stanovanje

Cene za nakup stanovanja v stolpnicah so razlikujejo glede na velikost, lego ter višino. Vsakemu stanovanju pripada vsaj eno parkirno mesto, trisobnim in štirisobnim stanovanjem celo dve. Vsa parkirna mesta so v garažah, ki so v štirih kletnih etažah pod objektom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPEKTRA ljubljana Šiška ® (@spektra_stanovanja_siska)

Najcenejše stanovanje stane 245 tisoč evrov - ima 35 kvadratnih metrov bivalnih površin in teraso, ki je velika 37 kvadratnih metrov. V ceno je všteto tudi parkirno mesto. Najdražje stanovanje pa se nahaja v 21. nadstropju, stane okoli 700 tisoč evrov. Ima 116 kvadratnih metrov, kar je tudi največje stanovanje v kompleksu. 

Stroški gradnje so se podražili 

Dela za zdaj potekajo po načrtih, objekt naj bi končali čez približno leto dni. Stolpnici so začeli graditi lani junija, stroški gradnje pa so se od takrat povečali za 35 odstotkov. "Trenutno nimamo težav z dobavami materialov, cene se stalno spreminjajo," je za Finance povedala direktorica Spektre Anđela Nikolić in dodala, da se je keramika zaradi višjih cen energentov podražila za 20 odstotkov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPEKTRA ljubljana Šiška ® (@spektra_stanovanja_siska)

Zdaj izvajajo monterska instalacijska in druga notranja dela, gradnja konstrukcije iz prednapetega betona pa je že končana. 

Stanovalci bodo imeli zasebni park

Zlata dvojčka na križišču Celovške ceste in Rakuševe ulice povezuje razširjeno pritličje, v katerem bodo domovale trgovine in storitvene dejavnosti, samo okolico pa bodo zaznamovale zelene površine, terase, zasebni fitnes in park. Ta bo stal na strehi trgovskega, povezovalnega dela objekta in bo namenjen izključno stanovalcem. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPEKTRA ljubljana Šiška ® (@spektra_stanovanja_siska)

Najsodobnejše dvigalo bo stanovalcem omogočalo neposreden dostop do več kot 420 parkirišč in velike kolesarnice v štirih kletnih etažah. Vse to na lokaciji, ki ponuja neposreden dostop do obvoznice, mestnega prevoza, urejenih kolesarskih poti. Blizu so šola, vrtec in zdravstveni dom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol