R.S. | 24. 2. 2023, 07:00

Želite postati stevardesa? Avdicije za priznano letalsko družbo bodo potekale tudi v Ljubljani

Profimedia

Za delo potrebujete najmanj srednješolsko izobrazbo, tekoče govorjenje in pisanje angleškega jezika, dodatni jeziki so prednost.

Znana letalska družba Emirates išče okrepitve v svojih vrstah, prva avdicija za delo stevardese bo 2. marca potekala v Ljubljani. Naslednja avdicija bo 26. marca, obe bosta ob 9. uri v ljubljanskem hotelu InterContinental.

Začetna plača stevardese znaša približno 2.700 evrov mesečno, zaposleni lahko koristijo tudi številne popuste pri letalskih vozovnicah in nastanitvah. Zaposleni letalske družbe v času, ko niso na poti, bivajo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih, njihova plača pa ni obdavčena.

Profimedia

Kakšne so zahteve?

Za delo pri letalski družbi Emirates potrebujete najmanj srednješolsko izobrazbo, tekoče govorjenje in pisanje angleškega jezika, dodatni jeziki so prednost. Morate imeti najmanj 21 let in izpolnjevati pogoje za delo in vstop v Združene arabske emirate.

Visoki morate biti najmanj 160 centimetrov in ne smete imeti tetovaž, ki bi se videle med nošenjem uniforme. Potrebno je imeti vsaj eno leto delovnih izkušenj z delom v hotelirstvu ali strežbi. Med delom morajo vse stevardese in stevardi nositi enotno delovno uniformo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord