25. 6. 2022, 16:10 | Vir: STA

Zgoščen promet proti Obali in Hrvaški, kje so zastoji?

Fotografija je simbolična.

Bobo

Poleg previdnosti Prometno-informacijski center voznike poziva tudi k mirnim živcem. Imamo nekaj več informacij o tem, kje so kolone!

Na cestah proti Obali in na mejnih prehodih s Hrvaško je vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet, opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Petrina, Metlika, Dobovec in Gruškovje so čakalne dobe.

Na Gruškovju za vstop v državo čakajo od ene do dveh ur.

Trenutno zastoji

Kot je zapisano na strani Promet.si, je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji 2 kilometra in pol dolg zastoj. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice vzhod.

Zastoji so tudi na cestah Koper - Šmarje - Dragonja, Izola - Strunjan, Seča - mejni prehod Sečovlje in Lesce - Bled. Na primorski avtocesti od Ljubljane proti Logatcu pa je promet upočasnjen.

Mejni prehodi

Na mejnem prehodu Sečovlje je treba tako za izstop kot za vstop v državo čakati od ene do dveh ur, na mejnem prehodu Gruškovje pa za izstop do ene ure.

Medtem je treba na mejnem prehodu Dragonja do ene ure čakati za vstop v državo. Drugje čakalne dobe niso daljše od pol ure.

Na avtocestah sicer vse do prvega konca tedna v septembru velja omejitev tovornega prometa z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone tudi ob sobotah, opozarja prometno-informacijski center.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol