R.S. | 21. 1. 2023, 17:03

Po Sloveniji že sneži, koliko snega lahko pričakujemo?

Facebook/Meteoinfo Slovenija

Sneženje, ki je že zajelo Kočevsko, Dolenjsko in Belo krajino, se bo do večera razširilo nad večji del Slovenije.

Zvečer, ponoči in jutri dopoldne bo predvsem v vzhodni in južni Sloveniji pogosto snežilo, poroča Meteoinfo Slovenija. Na Kočevskem in Ribniškem bo predvidoma zapadlo od 10 do 25 centimetrov snega. Okoli 10 centimetrov snega bodo lahko dobili tudi nekateri nižje ležeči kraji na Dolenjskem in v Beli krajini ter gričevja na severovzhodu Slovenije. 

Drugod po nižinah bo snežna odeja bolj skromna, saj večinoma ne bo presegla 5 centimetrov. Ker pa bo sneg suh, glavnina padavin pa bo padla ponoči, so možna tudi presenečenja. Jutri bo na zahodu deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem ponekod v južnih in vzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija.

Kaj nas čaka v začetku tedna?

V ponedeljek se bodo padavine od jugovzhoda okrepile in zajele večji del Slovenije, po nižinah v notranjosti bo deloma snežilo, deloma deževalo. Burja in severovzhodni veter se bosta spet okrepila. V torek bodo padavine ponehale, veter bo oslabel, poroča Arso. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord