R. K. | 8. 9. 2022, 22:15

Zloglasni Dušan Smodej prvič po izbruhu afere spregovoril za javnost

RTV SLO/posnetek zaslona

Kulturnik, ki ga številna dekleta obtožujejo spolnega nadlegovanja, je povedal svojo plat zgodbe. Med drugim je pojasnil, kdo je ustvaril stran na Instagramu, ki je slovensko javnost dvignila na noge.

V javnosti se je prvič po izbruhu afere oglasil Dušan Josip Smodej, potem ko ga je na anonimnem Instagram profilu Proti nasilju Dušana Smodeja večje število žensk obtožilo spolnega nasilja in celo posilstev. Zloglasni kulturnik je zdaj povedal še svojo plat in pojasnil okoliščine, v katerih je omenjena stran nastala. 

Objave se bodo nadaljevale, dokler ne vrne denarja

Razkril je, da jo je ustvarilo njegovo nekdanje dekle N. J. To naj bi storilo z namenom izsiljevanja, ker ji je dolgoval denar. Dolg je skušala že pred tem izterjati tako, da je vstopila v Smodejevo stanovanje in želela z njim fizično obračuati, kar je prijavil policiji. Kot je razkril novinarjem oddaje Tarča na Televiziji Slovenija, je N. J. nato 8. avgusta začela z objavami na Instagramu.

Instagram/Smemetnjak

Zloglasni kulturnik je ustvarjalcem oddaje pokazal tudi sporočila, ki sta si jih v času, ko je bil ustanovljen profil, izmenjala z nekdanjim dekletom. Iz njih je razvidno, da je N. J. od Smodeja zahtevala, naj čim prej vrne denar in mu obljubljala, da bo takrat profil na Instagramu deaktivirala.

"Ko bo denar na računu, izbrišem," je obljubljala v enem od sporočil. V njih mu je med drugim očitala še, da je posilil več deklet in dejala, da naj bi to že obravnavalo tožilstvo.

"Dlje, ko boš rabil, da vrneš denar, več punc se bo našlo," je še zapisala, očitno v upanju, da bo tako prej izterjala dolg. Kot so razkrili v oddaji, so se za pojasnila obrnili tudi na njo, a se na njihove klice ni odzvala.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord