10. 5. 2023, 14:13 | Vir: STA

Zloglasno podjetje Moda Mi&Lan: zaposleni končno prejeli spodbudne novice

Profimedia

V podjetju je vedno znova prihajalo do neizplačil sobotnih ur in onemogočanja njihovega koriščenja, onemogočanja izrabe letnega dopusta, zamud pri izplačilu plač, nadomestil za malico in prevoz na delo, celo prispevkov ...

Zaposleni v podjetju Moda Mi&Lan v Gornjih Petrovcih so v torek prejeli preostanek regresa za leto 2022, potem ko so v petek prejeli plačo za marec. S tem je direktor Milan Mörec poravnal vse dosedanje obveznosti do delavcev. Za popoldne je sklican zbor delavcev, članov sindikata.

Vodja območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Pomurje Zdenka Bobovec je napovedala, da bodo na sestanku zaposlene seznanili predvsem s pravnimi možnostmi ob morebitni ponovni zamudi pri izplačilu plač.

Profimedia

"Delavce smo sicer že pred tem, ko so prejeli plačilne liste, plača pa transakcijske račune ni bila nakazana, obvestili o možnosti vložitve izvršbe, a se po mojih informacijah za to ni odločil nihče," je novinarjem pojasnila Bobovec. Tako sindikalistka kot delavci si želijo, da se bodo plače v naslednjih mesecih redno izplačevale do roka. Prav tako pričakujejo v zakonskem roku izplačilo letošnjega regresa za letni dopust.

Naslednje izplačilo plač bi moralo biti 18. maja. "Če plače ne bo, bomo ponovno sklicali zbor članov, na katerem se bomo skupaj z zaposlenimi dogovorili, kako naprej," je dejala Bobovec. Ta je sicer v rednih stikih z direktorjem Mörcem, ki naj bi napovedal, da bo plača izplačana redno, "vsaj za naslednji mesec." Direktor Mörec se na novinarska vprašanja za zdaj še ni odzval.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol