N. V. | 15. 4. 2022, 15:26

Vozniki, previdno na cesti! Na ljubljanski obvoznici je prišlo je do verižnega trčenja vozil!

BOBO

Pred prihajajočimi prazniki je po državi zgoščen promet. Preberite si, katerih lokacij se je vredno izogniti, da ne ostanete ujeti v koloni.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so ob 12.05 na avtocesti Ljubljana center proti Ljubljana Rudnik verižno trčila štiri osebna vozila.

Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in na enem vozilu odklopili akumulator.

Obvoznica skoraj v celoti stoji

"Situacija okoli Ljubljane se zaostruje, obvoznica skoraj v celoti stoji, reševalnega pasu pa ni in ni," so sporočili na Facebooku Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

Gneče pa ne nastajajo zgolj na tem delu ljubljanske obvoznice, saj je zaradi prihajajočih praznikov gneča tudi drugod.

Prometno informacijski center Promet.si poroča, da je promet prav tako močno povečan iz smeri Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Promet je povečan tudi na severni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Novimi Jaršami proti Zadobrovi, potovalni čas se podaljša za približno 20 minut. Prav tako je gneča na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Kosezami proti Kosezam ter na gorenjski avtocesti in zahodni ljubljanski obvoznici med Podutikom in Kozarjami proti Primorski in Dolenjski.

Na južni ljubljanski obvoznici med Kozarjami in Malencami proti Dolenjski se potovalni čas podaljša za približno 30 minut.

Gneča je tudi na primorski avtocesti pred Brezovico proti Kozarjam in na dolenjski avtocesti med Malencami in Šmarjem Sap proti Novemu mestu.

Avtomobili stojijo v vrsti tudi na razcepu Kozarje iz smeri južne in zahodne ljubljanske obvoznice proti Primorski in na vzhodni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom proti Malencam.

Tudi na mariborski vzhodni obvoznici se med Pesnico in Dragučovo proti Mariboru zaradi del potovalni čas podaljša za približno 10 minut.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord