J. B. | 31. 3. 2023, 09:01

Znani novinar zapustil Pop TV in razkril glavni razlog, zakaj: "Pokopali ga boste sami, brez mene!"

Bobo

Kar 16 let je navduševal gledalce slovenske televizijske postaje, zdaj pa se je poslovil z ogromno mero grenkega priokusa.

Po dolgih 16 letih se je Gaber Keržišnik poslovil od komercialne televizijske postaje Pop TV. Novinar in komentator, ki je bil vrsto let obraz in glas dirk tudi v Sloveniji zelo priljubljenega motociklističnega prvenstva MotoGP, je nekaj časa skrival razloge za slovo, zdaj pa odprl dušo in razkril vse.

Kot je poudaril Gaber Keržišnik, se je za slovo odločil, ker ni želel sodelovati pri pogrebu projekta, ki ga je ustvarjal več kot desetletje in pol.

"Če se greš novinarja, moraš biti na dirkah in če želiš o tem nekaj vedeti in ljudem soliti pamet, moraš biti tam, moraš govoriti z dirkači, z ekipo. Moraš imeti informacije in moraš imeti nekaj več, kot imaš sicer, če na dirkah nisi," je kot gost podkasta Atmosferci razkril Gaber Keržišnik.

YouTube/Atmosferci/posnetek zaslona

Priljubljeni športni komentator je bil v nadaljevanju zelo oster do svojega nekdanjega delodajalca: "Nočem biti Google novinar, ampak hočem biti TV-komentator. Vedno sem bil bolj dirkač kot novinar in sem želel biti na dirkah. Toda ko se enkrat nekdo odloči, da bo pocenil celoten projekt in boš ostal doma ter delal iz kleti, je čas, da rečeš nekomu po 16 letih hvala, luštno je bilo."

"Ampak če smo skupaj zgradili super produkt, ki ga je gledala celotna Slovenija, bom pa jaz raje izpustil to, da bom zraven pri pogrebu tega istega produkta. Pokopali ga boste sami, brez mene."

"To sem tudi naredil. Zelo mi je težko, ker sem to res rad delal in bi še vedno rad bil zraven, ampak nisem pa pripravljen požreti tega, kar rečem."

Ko dojame, to začne izkoriščati

Gaber Keržišnik je med drugim razkril, da je bil takšnim in drugačnim pritiskom nekdanjega delodajalca izpostavljen zadnjih sedem let, hkrati je prepričan, da so nekateri izkoriščali dejstvo, da je svoje delo opravljal z velikim veseljem: "Ko nekdo dojame, da delaš nekaj z veseljem, potem začne to izkoriščati in si reče, da on to tako ali tako dela iz veselja in bo to naredil za pol manj ali pa od doma. Zato, ker to rad dela. No, ne bom. Oziroma bom, a bom delal zase, za časopis, za Atmosferce, ampak delal bom tam in delal bom dobro."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.