Uredništvo | 25. 6. 2023, 15:17

Znani obrazi združili moči: za otroke iz socialno šibkejših družin so zbrali toliko denarja

Pigac.si/Robi Valenti/fotomontaža

Dobrodelno akcijo je vodil frizer in znanec iz šova Masterchef Slovenija, Marko Hriberšek. 

Festival Splash, ki odpira poletje na velenjski Plaži, je prvi dan postregel z novim toboganom, kupom aktivnosti in gurmanskim piknikom na plaži, frizerji pod vodstvom Marka Hriberška pa so z dobrodelno akcijo Odreži drugačnost zbrali rekordnih 4420 evrov. 

Z urejanjem pričesk do zbiranja sredstev

Čeprav so rdeča nit tradicionalnega odprtja poletne sezone na Velenjski plaži športno-zabavne vsebine na in ob vodi: odbojka v vodi, supanje, skoki, vodni zorbing ... ter letos novi mega tobogan, je prvi dan festivala Splash veliko pozornosti pritegnila tudi dobrodelna akcija Odreži drugačnost, ki jo vodi frizer in znanec iz šova Masterchef Slovenija, Marko Hriberšek. 

Pigac.si in Robi Valenti

Frizerji iz vse Slovenije so se že četrtič združili za dober namen in z brezplačnim striženjem ter urejanjem pričesk zbirali prostovoljne prispevke. Miro Jurjevič in Sara Rutar sta skrbela, da cel dan ni zmanjkalo šmorna in mišk, projekt pa so podprli tudi Glorija Kotnik, Alya, Dejan Dogaja, Pina Umek, Teo Čeh, Karim Merdjadi, mlečna kraljica Alina Zupanc in Klemen Bučan.

Športnica Gloria Kotnik.

Športnica Gloria Kotnik.

Pigac.si in Robi Valenti

50 odstotkov zbranih sredstev bodo namenili za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, drugo polovico pa Inštitutu Zlata pentljica, ki v sodelovanju dobrodelne ustanove The Little Princess Trust slovenskim otrokom, ki so zboleli za rakom, priskrbi brezplačne lasulje, narejene iz pravih las. 

Mojstri friziranja so letos zbrali rekordnih 2210 evrov, Mestna občina Velenje pa je njihov trud nagradila s podvojitvijo donacije, tako da bosta oba humanitarna projekta skupaj prejela 4420 evrov. Vrhunec vikenda bo na bližnji Visti, kjer bodo vikend v ponedeljek zapeljali S.A.R.S., Senidah in Dubioza Kolektiv.  

Pigac.si in Robi Valenti
Pevka Alya.

Pevka Alya.

Pigac.si in Robi Valenti
Dejan Dogaja.

Dejan Dogaja.

Pigac.si in Robi Valenti

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol