A. B. | 29. 9. 2022, 11:56

Znano je, zakaj je prišlo do prometne nesreče na štajerski avtocesti: ta je še zmeraj zaprta!

Promet.si/fotomontaža

Prometna nesreča je promet ovirala več ur in povzročila zastoje tudi na regionalni cesti.

Danes nekaj pred 6. uro se je na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v smeri Celja zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tuja voznika osebnega in tovornega vozila s priklopnikom, ki se je prevrnilo, tovor pa se je raztresel.

Zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče je cesta še vedno zaprta, nastajajo zastoji.

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznika osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču zaneslo in je trčil v odbojno ograjo ter obstal na sredini avtoceste. Za njim je pripeljal voznik tovornega vozila, ki se je trčenju v stoječe vozilo skušal izogniti in je odvil ostro desno. Med vozili je prišlo do manjšega trčenja, tovorno vozilo s priklopnikom pa je trčilo še v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok.

Iz tovornega vozila se je pri tem raztresel tovor. Šlo naj bi za mesne izdelke. V nesreči nobeden izmed udeležencev ni bil poškodovan, nastala pa je materialna škoda na vozilih in cestnih objektih ter tovoru. Policisti so kraj zavarovali ter opravili ogled. Zoper voznika osebnega vozila vodijo postopek o prekršku. Na kraju posredujejo tudi druge pristojne službe, ki bodo poskrbele za odstranitev ovir in razsutega tovora.

Nastali so daljši zastoji, izberite obvoz 

Nastal je daljši zastoj do Domžal in na regionalni cesti. Na prometnoinformacijskem centru poročajo, da je možen obvoz za osebna vozila čez Tuhinjsko dolino ali po cesti Krtina-Moravče-Izlake-Trojane. A tudi tam so nastali daljši zastoji. 

Uredništvo

Na Policijski upravi Ljubljana voznike pozivajo k strpni vožnji, naj hitrost prilagodijo razmeram in naj upoštevajo navodila policistov in Darsa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.