J. Z. | 21. 7. 2022, 11:25

Znova sirene za evakuacijo: domove morajo zapustiti prebivalci TEH vasi!

Bobo

Noč je prinesla nekaj olajšanja prebivalcem Krasa, ki jih ogroža obsežen požar, a okoli 11. ure so se znova oglasile sirene. Domačini morajo oditi iz treh vasi na Krasu, zbirno mesto zanje pa je v Komnu. 

Sirene za evakuacijo so se zaradi požara oglasile v vaseh Temnica, Vojščica in Novel na Krasu. Zbirno mesto za prebivalce je telovadnica v Komnu, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje

Medtem naj bi se sirene po poročanju 24ur.com oglasile tudi v Kostanjevici na Krasu.

Že včeraj evakuirali več vasi

To ni prva evakuacija zaradi obsežnega požara, ki že od nedelje divja po Krasu. Prebivalci Sel na Krasu, Hudega Loga, Korit na Krasu, Nove vasi in dela Mirna, ki so jih preventivno evakuirali včeraj, so se do večera povečini lahko vrnili na domove. Evakuiranih je bilo skupaj okoli sto ljudi.

Bobo

Razmere na Goriškem Krasu, kjer pustoši velik požar, so se pod večer nekoliko umirile. Ogenj še vedno gori, je pa nekoliko popustil veter, ki je čez dan zelo poslabšal razmere, so še zjutraj pojasnjevali pristojni. A veter je znova razpihal ogenj v bližino vasi. 

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je v sredo zvečer ocenil, da gre za doslej največji požar v zgodovini Slovenije.

Ogenj je uničil velikanske površine gozda in podrasti, k sreči pa je uspelo gasilcem z velikimi napori do srede zvečer pred ognjem obraniti hiše.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.