Ž.A. | 1. 3. 2022, 10:21

Starši plesalke Svetlane Cigoj ujeti v ukrajinskem zaklonišču (ob sebi imajo le najnujnejše)

IG: @svetlanacigoj

Simpatična plesalka Svetlana Cigoj, ki jo najbolje poznamo iz šova Zvezde plešejo, te dni doživalja pravo nočno moro. Svetlana je ukrajinskih korenin, njeni starši pa so v teh groznih razmerah ujeti v Ukrajini.

Svetlana je ukrajinskih korenin, vendar že dolgo živi v Sloveniji, saj si je tu skupaj z Mišotom ustvarila družino. Kljub temu pa so v Kijevu ujeti njeni starši, sredi grozovite vojne, pišejo v Slovenskih novicah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Светлана Устюгова (@svetlanacigoj)

"Ko slišijo streljanje, gredo nemudoma v zaklonišče. Vse je strah. Zunaj so tankovska vozila, streljajo iz zraka, moškim so razdelili orožje in jih vpoklicali v vojno, gorijo domovi meščanov ... " je za Slovenske novice opisala dogajanje v Kijevu. 

Že nekaj dni zaporedoma spijo v zaklonišču

Svetlanini starši zaradi razmer ne morejo priti na varno v Slovenijo. Od Kijeva do naše meje jih loči 13 ur vožnje z avtom, saj so druge povezave trenutno prekinjene..

Njeni starši že nekaj noči zaporedoma spijo v zaklonišču, s seboj pa imajo skromno potovalko z le najnujnejšimi stvarmi.

Svetlana je izpostavila še eno stvar, za katero je prepričana, da si jo želijo vsi v Ukrajini: "Državljani Ukrajine prosijo, da vse države pomagajo zapreti zračni prostor Rusom, da lahko vsaj za nekaj uric ljudje, med njimi tudi številni otroci, mirno zaspimo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.