R.S. | 4. 1. 2023, 21:46

18-letnico je družina umorila, ker se ni hotela poročiti

Profimedia

Preiskovalci so ovadili dva bratranca in strica dekleta, ki naj bi izvedel umor. Zaradi suma umora so prijeli tudi njenega očeta. Policija še išče mamo, ki je na begu. 

18-letna Saman Abbas, najstnica pakistanskega rodu, je izginila aprila lani, novembra so italijanske oblasti našle njeno truplo. Policija je zdaj potrdila, da posmrtni ostanki pripadajo 18-letnici. Identificirali so jo na podlagi zobovja. Saman naj bi ubili člani družine, ker ni hotela dogovorjene poroke v Pakistanu. 

Bila je zadavljena

Saman je imela fanta v Italiji, kar je razjezilo njene sorodnike. Tožilstvo je prepričano, da so jo družinski člani ubili, ko se je vrnila domov po dokumente. Nekaj časa pred tem je živela v varni hiši. V preteklosti je že slišala, da so se družinski člani pogovarjali o njenem umoru. 

Zlom kosti spredaj na vratu potrjuje teorijo, da so dekle zadavili. V dneh po njenem izginotju so se starši vrnili v Pakistan.

Preiskovalci so ovadili dva bratranca in strica dekleta, ki naj bi izvedel umor. Novembra so v vasi na vzhodu Pakistana zaradi suma umora prijeli tudi dekletovega očeta. Policija išče tudi mamo, ki naj bi se skrivala v Pakistanu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol