R.S. | 28. 3. 2023, 14:41

24 let je v ujetništvu zlorabljal svojo hčer nato pa ... Josef Fritzl je o sebi napisal nekaj, kar ni pričakoval nihče

Profimedia

87-letnik se nahaja v posebnem zaporu za duševne bolnike v Kremsu, kjer si čas krajša s pisanjem. Njegove trditve pa so dvignile ogromno prahu ...

Josef Fritzl je Avstrijec, ki je v svoji hiši celih 24 let zlorabljal hčer Elisabeth in jo imel v ujetništvu. Zlorabe so se dogajale od leta 1984 do leta 2008. V ujetništvu mu je hčerka rodila sedem otrok. Eden izmed njih je kmalu po rojstvu umrl, ker ni dobil ustrezne oskrbe. 

Profimedia

Fritzl je bil leta 2009 spoznan za krivega povzročitve smrti iz malomarnosti, incesta, posilstev, zasužnjevanja, nezakonitega zadrževanja v ujetništvu in hudih groženj. Sodišče mu je dosodilo dosmrtno zaporno kazen, ki jo prestaja v posebnem zaporu za duševne bolnike v Kremsu.

Izjava, ki je šokirala svet

Med prestajanjem zaporne kazni je s pomočjo odvetice Astrid Wagner napisal knjigo z naslovom Brezna Josefa F. V njej je napisal, da je dobra oseba in odgovoren družinski človek. Zapisal je tudi, da naj bi v tujini imel več nezakonskih otrok, ki naj bi jih imel z naključnimi ženskami. 

V zaporu naj bi po njegovih besedah bil rangiran višje od ostalih zapornikov, vseeno pa se izogiba dvorišča, kjer pogosto nastanejo izgredi. Imel naj bi tudi nekaj oboževalk, ki mu pošiljajo pisma in mu izpovedujejo svojo ljubezen.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord