R.S. | 30. 1. 2023, 13:27

Avstrijec se je s šestimi otroki več mesecev skrival v zapuščeni kleti, policiste je napadel s solzivcem

Twitter/news_tsc

Zaskrbljeni sosedi so večkrat slišali otroške glasove v kleti, zato so poklicali policijo. Policisti so v kleti odkrili šest otrok, starih od sedem mesecev do pet let. 

54-letni moški, identificiran kot Tom Landon, je v Avstriji skupaj s šestimi otroki in njihovo mamo živel v zapuščeni vinski kleti. Moški naj bi bil član skrajnega desničarskega gibanja Reichsburger, prav tako naj bi napisal več kontroverznih knjig, v katerih zanika holokavst. Za šest otrok, starih od sedem mesecev do pet let, je poskrbela socialna služba. 

Napad s solzivcem

Zaskrbljeni sosedi so poklicali socialno službo, a jih je ob prihodu 54-letnik napadel s solzivcem. Nato so poklicali policijo, ki je moškega aretirala, poroča Sky News. 

Mamo Britanko so skupaj z otroki odpeljali na pregled v bolnišnico. Njihovo stanje je dobro - niso ne zlorabljeni ne zanemarjeni. Družina naj bi v nezakonitem skrivališču bivala več mesecev, v tem času pa je policija prejela več pritožb. Sosedi so večkrat slišali otroške glasove v kleti

Policisti so v kleti odkrili pištolo, dva samostrela in nekaj drugega orožja. Preiskava še poteka, moškega pa so medtem izpustili ob plačilu varščine. 

Slavni avstrijski primeri, ki so pretresli svet

Pri severnih sosedih se je že zgodilo marsikaj podobno pretresljivega. Najbolj znan primer je ugrabitev 10-letne Natasche Kampusch. 2. marca 1998 je Wolfgang Priklopil ugrabil takrat 10-letno Kampuschevo na poti v šolo. Kar osem let in pol je bila zaprta v kletnih prostorih njegove hiše, dokler ni 23. avgusta 2006 pobegnila. Priklopil je takrat storil samomor. Njeno ujetništvo je trajalo 3096 dni, o grozotah pa je napisala tudi knjigo.

Leta 2008 je Avstrijo pretresel še en primer. Josef Fritzl je svojo hčerko Elisabeth zaprl v podzemno ječo, brez dnevne svetlobe in jo prisilil v spolne odnose. Rodila mu je sedem otrok, ki so z materjo živeli v ujetništvu. Trije pa so s Fritzlom in njegovo ženo živeli v zgornjih prostorih hiše.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord