N. V. | 5. 4. 2023, 20:58

80-letnik premagal sistem: po avtocesti se je vozil popolnoma brezplačno

Profimedia

Ne da bi plačal cestnino, se je po avtocesti vozil dve leti – zdaj mu je na sled prišla policija.

Mario je star 80 let, lastnik fiata punta, s katerim se je do pred kratkim vozil po italijanskih avtocestah popolnoma brezplačno – brez plačila cestnine. Po dveh letih brezplačne vožnje po avtocestah mu je vendarle na sled prišla policija. Za vse dosedanje brezplačne vožnje so mu odredili 4 tisoč evrov kazni, goljufijo pa so odkrili s pomočjo nadzornih kamer na avtocestah.

Policija je v poročilu zapisala, da se je izogibal cestninam tako, da se je 'prilepil' na spredaj vozeče vozilo in zapeljal pod zapornico, še preden se je spustila.

Mario je v intervjuju za italijanski Corriere della Sera spregovoril o svojem početju in razložil, zakaj noče plačati cestnine. "Sem navaden upokojenec, kar pomeni, da nimam velikih dohodkov. Pokojnino v celoti plačujem domu za starejše. In kako naj potem potujem? Ugotovil sem, kako iti čez državo, ne da bi plačal cestnino. Kaj naj počnem, medtem ko drugi spijo? Ne morem biti ves dan doma," je potožil novinarjem.

Profimedia

"Kazni ne bom plačal, avtoceste bi morale biti javne, njihovo uporabo ne bi smeli zaračunati. Da ne omenjam, da so cene previsoke za storitev, ki jo ponujajo. Pri teh cenah bi pričakoval več," sklene, še vedno prepričan o svoji nedolžnosti. Kaj o takšnem početju menite vi?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol