R.S. | 15. 12. 2023, 08:30

Čudež, o katerem govori ves svet: pogrešanega dečka našli po šestih letih iskanja

Twitter/htTweets

Izginil je leta 2017, ko je odšel na počitnice z mamo in dedkom. 

Britanski deček Alex Batty se je leta 2017 s svojo mamo Melanie in dedkom Davidom odpravil na enotedenske počitnice v Španijo. Trojica se nikoli ni vrnila domov, posledično pa je stekla obsežna policijska preiskava. Deček je bil takrat star 11 let. Njegova babica, ki je imela skrbništvo nad 11-letnikom, je bila prepričana, da sta njegova mama in dedek vpletena v njegovo izginotje. Podobne sume je imela tudi policija. 

Po šestih letih so ga našli

Britanski mediji poročajo, da je pogrešani 17-letnik ob vznožju Pirenejev ustavil voznika. Dejal mu je, da hodi že štiri dni in da potrebuje pomoč. Povedal mu je tudi, da je prišel iz kraja v gorah. "Vpisal sem njegovo ime v spletni brskalnik in videl, da velja za pogrešano osebo," je lokalnim medijem povedal voznik Fabien Accidini. Accidini je takoj poklical policijo. 

Britanski najstnik je prek voznikovega profila na Facebooku babici poslal sporočilo: "Živjo, babi, tukaj Alex. Sem v francoskem Toulousu. Resnično upam, da boš dobila to sporočilo. Rad te imam, rad bi prišel domov." Njegova babica je bila presrečna in šokirana. 

Živel v odročnem kraju

Trenutne informacije kažejo na to, da je bil mladoletnik del skupnosti z alternativnim življenjskim slogom. Živel naj bi v odročnem kraju v Pirenejih, v nekakšni komuni. Člani komune so se selili iz kraja v kraj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol