27. 4. 2022, 13:29

Več kot pol leta po tragični smrti Halyne Hutchins v javnost prišle nove podrobnosti

Profimedia

Nesreča, v kateri je zaradi malomarnosti filmskih producentov umrla ukrajinska snemalka, je še zmeraj v fazi preiskave.

V ameriški zvezni državi Nova Mehika se nadaljuje preiskava nesrečnega dogodka med snemanjem vesterna Rust, v katerem je, po tem, ko je ameriški filmski zvezdnik Alec Baldwin streljal z orožjem, ki je bil filmski rekvizit, umrla ukrajinska direktorica fotografije Halyna Hutchins, režiser Joel Souza pa je bil ranjen.

Profimedia

Je pravo strelivo na snemanje prinesla orožarka?

Čeprav še zmeraj ni razjasnjeno, kdo je odgovoren, da so se v pištoli znašli pravi naboji, na dan prihaja vse več novih podrobnosti preiskave. Šerif okrožja Santa Fe Adan Mendoza je za NBC povedal, da preiskujejo nekatera besedilna sporočila, ki jih je nekaj mesecev pred začetkom snemanja filma Rust svojemu dobavitelju orožja poslala orožarka Hannah Gutierrez Reed, in se oblastem zdijo zaskrbljujoča. 

Profimedia

Po njegovih besedah je Gutierrez Reedova, ki je bila na snemanju, kjer je prišlo do tragedije, odgovorna za orožje, v teh sporočilih zapisala, da namerava med snemanjem nekega drugega filma uporabiti pravo strelivo. Te izjave se zdijo preiskovalcem za razjasnitev dogodkov pomembne, zato skušajo sedaj ugotoviti, ali je Gutierrez Reedova takrat s pravimi naboji tudi v resnici streljala.

Njen odvetnik je za CNN povedal, da je sicer takrat res želela preizkusiti določeno zgodovinsko orožje, da bi ugotovila, kako deluje, vendar streljanja s pravimi naboji na koncu ni izvedla. 

Profimedia

Kazenskega pregona še ni mogoče napovedati

Šerif Mendoza je dejal tudi, da je preiskava zelo obsežna, še vedno pa čakajo na rezultate FBI-jevih forenzičnih preiskav in končno poročilo medicinskega izvedenca.

Meni, da je v tem trenutku težko napovedati, v katero smer bo šla preiskava. Ali se bo primer dvignil na kazensko raven, pa bo po njegovih besedah odvisno od okrožnega državnega tožilca.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol